Πως μπορείτε να συνεισφέρετε στο Drupal

Posted by Bill Seremetis on 2013, May 3 - 10:58

Το Drupal είναι μία open source content management πλατφόρμα που ήδη στηρίζει εκατομμύρια ιστοσελίδων και εφαρμογών. Είναι χτισμένο, χρησιμοποιείται, και υποστηρίζεται από μία ενεργή και πολυπολιτισμική κοινότητα ανθρώπων ανά τον κόσμο.

Όντας open source λογισμικό είναι εύκολο να καταλάβει κανείς ότι οτ Drupal αναπτύσσεται και στηρίζεται από την κοινότητα των χρηστών του. Το παρακάτω βίντεο και οι σημειώσεις που είναι συνημμένες είναι από μια παρουσίαση που έκανα στο P-Space (Patras Hackerspace), σκοπός της οποίας ήταν να δείξει πως κάποιος μπορεί να συμβάλει στο Drupal. Θα εκπλαγείτε με την πληθώρα των τρόπων που μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο.

Καλύτερο παράδειγμα όλων σε ότι αφορά τα ελληνικά δεδομένα είναι η μετάφραση του Drupal: είναι ο καρπός μιας προσπάθειας πολλών ανθρώπων από όλη την Ελλάδα, όλοι άγνωστοι μεταξύ μας, οι οποίοι προσπαθήσαμε συλλογικά και μεταφράσαμε το Drupal στα ελληνικά.

Δείτε λοιπόν πως μπορεί κάποιος/α να συμβάλει στην κοινότητα με issues, translations, ελληνική ανταπόκριση, κτλ. Είναι η ιδανική βάση για να ξεκινήσει κάποιος να ασχολείται με το Drupal και θα σας προετοιμάσει για μελλοντικά workshops και εκπαιδευτικά βίντεο που θα εμφανιστούν εδώ.